Mitt første år i Holte Consulting som nyutdannet var en fartsfylt reise på en sosial arbeidsplass.

Nyutdannet på jobbjakt

Høsten 2019 kom jeg over en jobbannonse til Holte Consulting. En promoteringsfilm med blide mennesker og slagordet «En av få» fanget interessen min. Jeg ville gjerne jobbe i et lite til middels stort konsulentfirma, siden jeg ønsket å være del av et hyggelig miljø og få personlige relasjoner til kollegaer. Jeg sendte en søknad med CV og i løpet av ansettelsesprosessen skjønte jeg raskt at Holte Consulting var et sted for meg. Men, som nyutdannet følte jeg meg allikevel ikke 100% sikker – hadde jeg valgt rett?

Litt om meg

Mitt navn er Vera og jeg er nyutdannet sivilingeniør fra Aarhus Universitet i Danmark. Jeg tok først en bachelor som maskiningeniør, med spesialisering i materialer og produksjon. Deretter fortsatte jeg på en mastergrad i teknologibasert forretningsutvikling, hvor jeg var så heldig å skrive masteroppgave om endringsledelse for LEGO. Deretter flyttet jeg hjem til Norge og begynte i jobb hos Holte Consulting.

Portrett av nyutdannet Vera.

Learning by doing

Jobblivet som nyutdannet begynte med quiz- og drinkkveld allerede før første arbeidsdag. Der fikk jeg møtt kollegaer og blitt kjent. Deretter ventet første dag på jobb, med mye oppstarts-informasjon, og ikke minst en introduksjon til fussball-bordet på kjøkkenet.

Man blir kastet ut i det – med full støtte og tillit fra kollegaene

Allerede i løpet av første uken fikk jeg oppgaver og deltok på oppdrag. Jeg opplever at mentaliteten hos Holte Consulting er «learning by doing». Man blir kastet ut i det – med full støtte og tillit fra kollegaene. Som en del av oppstart som nyutdannet fikk jeg en mentor og buddy, to kollegaer som fungerer som henholdsvis en faglig og sosial støtte. Så alt i alt følte jeg meg i trygge hender fra dag én.

Det gikk fort frem til jul, og plutselig var det et nytt år og første måned i jobb hadde flydd forbi. Året startet med nyttårsbord, to parallelle oppdrag for kunder, oppstart i sosialkomiteen, prosjektledelseskurs (PRINCE2) og hyttetur med HolteKidza – klubben for alle unge på jobb.

I HolteKidza er vi en blanding av nyutdannede, nyansatte og erfarne –alle innenfor samme aldersgruppe. Vi møtes jevnlig til sparring eller sosialt, over en middag, øl eller på hyttetur. HolteKidza er et av flere lignende sosiale tilbud på jobben. Man velger selvsagt selv hvor mye man vi delta.

Vera1 (2)

Fra nyutdannet til konsulent

Overgangen fra nyutdannet student til konsulent gikk raskt, da det har visse likhetstrekk. Å være konsulent byr på en allsidig hverdag med opptil flere prosjekter som løper parallelt. Det gir meg muligheten til å lære mye på kort tid og arbeide sammen med mange forskjellige mennesker – både internt og eksternt. Her bruker jeg evnen til å sette meg raskt inn i nye problemstillinger, samt det jeg har lært fra prosjekt- og gruppearbeid på universitetet.

Jeg opplever at lederen min er svært opptatt av hvilken retning jeg ønsker å bevege meg faglig, og jobber aktivt for å hjelpe å utvikle meg innenfor det jeg ønsker.

Det første året har jeg blant annet jobbet med kvalitetssikringsoppdrag for Finansdepartementet, gevinstrealisering for Statsbygg, risikostyring for Oslo kommune og porteføljestyring for Mesterbakeren.

Det er mange muligheter i Holte Consulting, og flere retninger å gå – spesielt som nyutdannet og nyansatt. Jeg opplever at lederen min er svært opptatt av hvilken retning jeg ønsker å bevege meg i faglig, og jobber aktivt for å hjelpe meg å utvikle meg innenfor det jeg ønsker.

Utsiktsbilde av Vera på skitur

Covid-19 og hjemmekontor

Dessverre opplevde jeg, som mange andre, å måtte jobbe på hjemmekontor i store deler av 2020. I Holte Consulting holdt vi kontakten via Teams og ringte hverandre jevnlig for å holde oppdragene, samarbeidet og motivasjonen i gang. For meg opplevdes det å være relativt nyutdannet og nyansatt som den største utfordringen med hjemmekontor. Jeg var fremdeles avhengig av sparring og oppfølgning av kollegaer for å gjennomføre oppgavene mine. Heldigvis fungerte det bra med Zoom, og alle tilpasset seg en ny hverdag raskt. I tillegg hadde vi quiz og noe godt i glasset hver fredag digitalt – det var veldig gøy!

Veien videre

Jeg ser tilbake på mitt første år i Holte Consulting med mange gode minner. Det har vært et lærerikt, utfordrende og spennende år.

Det er en utrolig varm, inkluderende og engasjerende arbeidsplass jeg har vært så heldig å få. Og til tross for hjemmekontor og koronarestriksjoner så trives jeg som plommen i egget.