Da Holte Consulting etablerte seg i Ålesund for drøyt to år siden, var ambisjonen å vokse til fem medarbeidere i løpet av fem år. – I dag er vi tre og foran skjema. Vi har etablert oss som en kvalitetsrådgiver med spennende og interessante prosjekter både innen byutvikling, nybygg, industri, infrastruktur og offentlig og privat eiendomsutvikling, forteller Peter Wahl Hareide.
Målet er å bli fire i løpet av kort tid.

Bli med hjem

Hareide er Sunnmøring på sin hals. Han var sivilingeniøren fra NTNU som tok med seg Holte Consulting-kontoret hjem til Ålesund, etter at han flyttet fra Oslo i 2019. Det tok ikke lang tid før Andreas Fet og Ole Andreas Aarseth fulgte etter. Begge sivilingeniører fra NTNU i Trondheim. Begge med fartstid fra byggebransjen i Oslo – og begge fra Ålesund.

– Å ha med seg erfaring fra større prosjekter fra Oslo, kombinert med den særegne kulturen fra HC preger oss alle tre, sier Hareide.

– Holte Consulting er jo kjent for måten vi samarbeider og omgås folk på. Det handler om å ha respekt og tillit til kunnskap og ferdigheter hos dem vi jobber med, skape lagånd og tilhørighet til prosjektene. Det er sånn vi lykkes, legger han til.

– Å ha fagmiljøet hos Holte Consulting i ryggen er en stor fordel. Det er gull verdt med erfaringsutveksling i et stort miljø, kompetanseheving, påfyll gjennom studieturer, blant annet.

Foto: Nils Peder Farstad / Holte Consulting
Foto: Nils Peder Farstad / Holte Consulting

Utfyller hverandre faglig

Selv om alle tre er relativt unge i bransjen, har de ulik erfaring og innfallsvinkel til prosjektene. Vi utfyller hverandre, mener Hareide. Én jobber helst med store utbyggingsprosjekter, hvor Holte Consulting involveres i en tidlig fase. Da har kreativiteten gode kår, ideutviklingen er på topp og de store linjene legges for hvordan utbyggingen skal bli. Strategi og metodikk utvikles, og prosjektet tar form.

– Etter å ha vunnet en rammeavtale med kommunen er vi involvert i byutviklingsprosjektet på Sørsida i Ålesund sentrum. Det er midt i blinken, sier Hareide.

Andreas har entreprenørbakgrunn, noe som gir både konkret og praktisk tilnærming til erfaring med å styre store prosjekter. Ole Andreas har bakgrunn som tømrer i tillegg til sivilingeniørutdanningen, og har dermed en veldig god blanding av teori og praksis.

– I skrivende stund har vi prosjektledelse på Sundebygget ved campus, prosjekt- og byggeledelse for ombygginger på hotell Brosundet og for hytteutbygging på Strandafjellet for Roalden Skigard. Vi er også engasjert som rådgivere og prosjektstøtte for Artec Aqua, forteller Hareide.

Blir du med videre?

– Ambisjonen vår er å bidra til at Ålesund og Sunnmøre er godt og funksjonelt å bo i. Nå ønsker vi flere velkommen til vårt nye kontor på Moa, i romslige lokaler tilpasset videre vekst, og med utsikt mot Sunnmørsalpene. Vi ser for oss å være tett på byggebransjen og byutviklingen i Ålesund i de neste tretti årene, minst. Her er det faglige utfordringer, spennende og inspirerende miljø og kort vei til en fantastisk natur.