Da en ansatt ville flytte til Bergen så Holte Consultings ledelse det som en vinn-vinn situasjon. Derfor er selskapet nå etablert med to ansatte i Bergen.

Tok med seg jobben til Bergen

Jørgen Birkeland (tv.) og Eirik Kittilsen (th.) er konsulenter i produktutvikling, IT og digitalisering i Bergen.

For Holte Consulting er det viktig å holde på de ansatte og tilrettelegge for et liv ved siden av jobben. Da Eirik Kittilsen ville flytte til Bergen anså ledelsen et Bergenskontor som en vinn-vinn-situasjon. Med inspirasjon fra satsningen i Ålesund tok Kittilsen i fjor med seg flyttelasset over fjellet – tett etterfulgt av kollega Jørgen Birkeland.  

– Holte Consulting er som familie og det er inspirerende at ledelsen gir oss muligheten til å sette vårt avtrykk i Bergen, sier Kittilsen. 

– Målet er å etablere oss som en trygg og kompetent partner i Bergensregionen. Vi vet vi har mye å bidra med, og ønsker å støtte opp under veksten i Bergensområdet, forteller daglig leder i Holte Consulting, Gunnar Heesch Holmen. 

– Derfor er det eneste riktige å benytte muligheten nå når to kulturbærere flytter, snarere enn å starte med ansettelser lokalt før kulturen er etablert, fortsetter han.

#HvorforBergen

Kittilsen og Birkeland er begge sivilingeniører fra NTNU og har flere års erfaring fra IT- og telekombransjen på Østlandet. Ved endte studier i Trondheim flytter de fleste nyutdannede til Oslo, hvor store og små bedrifter jobber hardt for å tiltrekke seg de beste hodene.  

– Det er fort gjort å glemme at det finnes spennende jobbmuligheter andre steder. Hva med Norges nest største og desidert vakreste by, spør bergenseren Birkeland retorisk. 

For Bergen er en kul by. Byfjellene, kulturliv på Koengen, Bergenfest og Festspillene. Entusiastiske, engasjerte og høylytte folk. Som regel er de imøtekommende og mer enn villig til å ta i et tak. Men, som de fleste andre norske byer ligger Bergen ufortjent litt i skyggen av Oslo på litt for mye. Og det er jo kanskje derfor det er ekstra interessant å prøve lykken i Bergen. 

– Ambisjonen er å få et solid fotfeste i Bergen. Vi skal drive Holte Consultings kultur og verdier videre i Bergen, og vi håper at vi får med flere på laget etter hvert, sier Kittilsen 

– Vi gleder oss til å vise Bergen hva vi er god for, legger Birkeland til.

– Sammen med kunden jobber vi alltid for bærekraftig verdiskapning. På Vestlandet har vi gode forutsetninger for å skape noe verdifullt sammen med næringslivet. Vi har stor tro på denne måten å gjøre det på, forteller Holmen.