For Elin Salthaug Kverneggen hos Holte Consulting er gassmaske og fastnøkkel like viktige verktøy som PC-en. Nå trenger hun flere kollegaer som leter etter en variert hverdag. 

Gassmasken fant Elin frem da hun jobbet med prosjektering og mekanisk ferdigstilling av biofuel-fabrikken på Tofte. Der ble også fastnøkkelen et viktig verktøy, da hun jobbet som skiftoperatør et års tid.

Jeg stortrives i skjæringspunktet mellom teknologi og ledelse.

– Som konsulent hos Holte Consulting preges hverdagen min av en fin blanding av ingeniørarbeid, opplæring, planlegging av produksjon, mekanisk reparasjon og utvikling av IT-verktøy, sier hun.

Alle har medvirkningskraft

Elin er utdannet sivilingeniør innen kjemiteknikk. Etter å ha vært linjeleder i mange år, utviklet hun seg videre ved å jobbe med forskjellige mennesker, selskaper og teknologier. Hun har nå jobbet ti år hos Holte Consulting, og er også deleier i selskapet. Dette er en mulighet alle ansatte får.

– Da vi gikk fra å være eid av en liten gruppe til å bli eid av de ansatte selv, var dette merkbart på innsatsen hver og en la ned i selskapet. Vi har en felles interesse i å bygge selskapet sosialt og faglig, sier hun.

Hun mener dette er noe av det som skiller Holte Consulting fra konkurrentene. Når alle de 80 ansatte har muligheten til å være med å eie og utvikle selskapet, gjør det noe med miljøet.

– Det blir noe helt annet enn å jobbe i et stort selskap som styres fra et hovedkontor, kanskje i et annet land. Her har alle medvirkningskraft, og en god slump av overskuddet satses hvert år på sosiale arrangementer og å utvikle selskapet, sier hun.

– Det er lav terskel for å komme med ideer, og det syns jeg er veldig gøy, legger hun til.

Jobber med fornybar energi

Som ungdom var Elin aktivt engasjert i miljøbevegelsen, og dette miljøengasjementet har hun fortsatt. Hun er glad for at hun nå kan kombinere lidenskapen med et fag hun brenner for.

– I løpet av årene her hos Holte Consulting har jeg jobbet mye med prosjekter innen fornybar energi. Jeg er blant annet så heldig at jeg har fått lede et prosjekt for Astrum Group, som skal bygge et anlegg for å gjøre plast om til olje via pyrolyse. Dette prosjektet skal bidra til å løse utfordringen med plastavfall i Spania, sier hun.

Sammen med Kyoto Group jobber hun med å redusere karbonavtrykk ved å lagre varme i varmebatterier, og hos Statskraft jobber Elin og teamet mot å utvikle hydrogenteknologi rundt Odda og Tyssefjord.

– Som konsulent hos oss kan du ikke være redd for å få litt møkk på fingrene. Vårt mål er å blende inn hos kunden, og vi strekker oss alltid ekstra for kundene våre, sier hun.

Kunnskapsrike konsulenter

Astrum Group er svært fornøyde med samarbeidet.

– Prosjektleder Elin og resten av ingeniørteamet fra Holte Consulting har fra dag én vist en dedikasjon, en fleksibilitet og et engasjement som om de skulle vært våre egne ansatte, sier CEO Morten Wiese.

Morten Wiese, CEO Astrum Group

Astrum Group er et tidlig-fase ESG-selskap, som utvikler kjemiske resirkuleringsanlegg for plastavfall i Europa, og de valgte Holte Consulting til å stå for prosjektledelse og lede prosjektering av sin første fabrikk i Valencia i Spania. Bakgrunnen for valget var at konsulentselskapet hadde kompetente ingeniører med dyp teknisk ekspertise og spesielt relevant erfaring i forhold prosjektet.

– Elin kom på det tidspunktet rett fra prosjektering og bygging av et beslektet prosjekt, Silva Green Fuel, for Statkraft på Tofte. Dette ga teamet et solid teoretisk og empirisk erfaringsgrunnlag inn i vårt prosjekt, sier han.

Wiese forteller at Elin satt sammen et ingeniørteam med komplementær kompetanse.

– Sammen har de nødvendig gjennomføringsevne til å realisere vårt første prosjekt. De tok umiddelbart eierskap til prosjektet og bygget en grundig «Project Execution Plan», sier han.

Godt miljø

Muligheten for faglig og personlig utviklingen er ifølge Elin den viktigste fordelen med å jobbe hos Holte Consulting. Med stadig nye kunder og oppgaver lærer hun noe nytt hele tiden.

– Vi er et lite selskap med stor faglig bredde. Dette gir ekstra gode forhold for å utveksle kunnskap og erfaring og samtidig gi kundene enda mer innsiktsfulle råd, sier hun.

Dette gir Holte Consulting en fordel når man skal se muligheter i det grønne skifte og støtte særlig oppstartselskaper og lede prosjekter som etablerte aktører aldri har levert før.

– Siden vi ikke er så mange ser vi hverandre, og ledelsen kan gi hver enkelt den utvikling de ønsker seg. Når vi ansetter, leter vi etter kandidater med den rette kombinasjonen av ledelse og teknologi. For dem som har dette, er mulighetene store hos Holte Consulting, sier Elin.

Nå åpnes muligheten for spennende hverdag, medvirkningskraft og en fin sosial arena for enda flere, for Elin trenger kollegaer som både kan teknologi og prosjektledelse.

– Hvis du elsker det uforutsigbare i å jobbe med prosjekter, der du stadig møter nye utfordringer i nye organisasjoner, er dette arbeidsplassen for deg, sier Elin.